Finanční a hospodářská politika Československa do konce r. 1921

Autor: Rašín, Alois
Typ: kniha
Klíčová slova: daně, dluh, finance, finanční politika, hospodářská politika, rozpočet
Bibliografický záznam: RAŠÍN, Alois. Finanční a hospodářská politika Československa do konce r. 1921. Praha:Pražské akciové tiskárny. 1922, s. 147. Dostupný také z WWW www.bibliothecaeconomica.cz/library/
Nakladatel: Pražské akciové tiskárny
Rok: 1922
Rozsah stran: 147
Dostupnost v BE: Volně ke stažení

Abstrakt:

V knize jsou zachyceny nejdůležitější problémy poválečného Československa. Řeší se zde finanční a hospodářské jevy poválečného státu, politická práce a smýšlení té doby s přihlédnutím na psychologický stav Evropy. Válka zničila výrobní prostředky, rozvrátila stabilitu měn. Vymizela pracovitost a úspornost ve výrobě i spotřebě, každý si navykl na veliká čísla, k nimž vedla znehodnocená měna. Rašín toto „dědictví“ určil jako první úkol, se kterým by nově vzniklé státy i státy válkou jen zasažené měly bojovat. Československo mělo to štěstí, že všichni občané sdíleli nadšení ze vzniku nového státu a to se pozitivně promítalo do těchto prvních poválečných let.

(Kursa Jakub)

Hodnocení:

Kniha líčí dobovou finanční situaci a hospodářskou politiku. Je uceleným zdrojem informací z prvních tří poválečných let. Autor nabízí řešení především v otázce ozdravení měny a státních rozpočtů.

(Kursa Jakub)

JAK HLEDAT

Základní vyhledávání v elektronické knihovně Bibliotheca economica je založeno na klíčových slovech. Přístup sem vede z ÚVODNÍ STRÁNKY přes tlačítko KATALOG. Všechna klíčová slova jsou vypsána pod vyhledávacím polem v abecedním pořádku. Odklikem na tři tečky za vypsanými klíčovými slovy je uživatel přesměrován na stránku s výpisem všech klíčových slov daného písmene. Pod tímto výpisem je odkaz do všech klíčových slov. Zároveň můžete hledat podle autorů. Po kliknutí se rozbalí výpis jmen autorů podle abecedy. Přes tlačítko KATALOG je možné kdykoliv se na tuto první vyhlédavací stránku vrátit.

Výpis vyhledávání podle klíčových slov obsahuje názvy všech odpovídajících publikací, které se nachází v Bibliotheca economica, jména autorů s odkazem na další informace o nich, stručnou anotaci ke každé knize a detailní informace o ní.

více o hledání